#98 Bezoek Een Kerstmarkt

Een traditionele kerstmarkt in Duitsland moet je gewoon een keer bezocht hebben. Tenminste, dat vind ik. Overvolle kraampjes met kitscherige prullaria, bratwurst, gluhwein, jagatee en heel veel mensen. Het hoort er bij.

Afgelopen weekend hebben we er niet één maar twee bezocht. In Oberhausen bij CentrO, het grootste overdekte winkelcentrum van Europa stond een gigantisch grote kerstmarkt. Niet normaal! Ze hadden zelfs voor kinderen een sneeuwscooter circuit en glijbaan van sneeuw! Ook een complete skihut met bijbehorende muziek (en drank) stond er.

In Munster kwamen we aan het einde van de dag aan op de Weihnachtsmarkt. Het werd al snel donker en sfeervol door de kerstverlichting die overal hing. De straten stonden vol met kleine huisjes en groepjes mensen die gezellig stonden te drinken: chocomelk met slagroom, gluhwein of jagatee. Deze kerstmarkt is niet zo groot als in Oberhausen, maar wel een stuk gezelliger.

Nog iets gekocht voor thuis? Zo'n leuk houten draaimolentje met kerstfiguren of kaarsen met glitters? Nou nee, niet echt mijn smaak ... wel lekker gegeten ;-)

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten