#60 Maak een boottocht

Moederdag 2016; wat is er leuker om met prachtig weer een boottocht te maken door de Bergermeer naar Alkmaar? Juist! Varen samen met je gezin en schoonmoeder. Dus op de fiets naar de Bergerweg in Bergen. Daar aangekomen kregen we een bootje en een zwartwit kaart mee. Dat laatste was niet zo goed leesbaar...

"Links, links en dan nog een keer links en daana rechtdoor" kregen we als antwoord toen we de route naar Alkmaar vroegen. Maar de eerste links duurde wel heel lang. Met Google Maps op een mobiel konden we toch even beter kaart lezen. Uiteindelijk waren we toch goed gegaan. Na een rondje Bergermeer en een hoop lage bruggen, kwamen we in het centrum van Alkmaar aan. Terrassen gezellig druk, grachten vol met aangemeerde bootjes en veel vaarverkeer. Gelukkig was er nog plek vlakbij de accijnstoren aan de Turfmarkt. Na de lunch bij restaurant Rivers, zijn we weer ingestapt. Met de mobiel in de hand zijn we kriskras door Alkmaar gegaan en zijn we een heleboel lage bruggen gepasseerd. Uiteraard had het ook een stuk sneller gegaan als we een deel over het Noordhollandsch Kanaal waren gaan varen. Maar dat is minder leuk.

Eenmaal in de polder gingen we languit op het lounge kussen en genoten we volop van de omgeving en de zon. Wat wonen we toch in een prachtig stukje Nederland!

Doel #60: voltooid!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten