#99 Bezoek Disneyland Parijs


Het doel was om naar Disneyland Parijs te gaan. Maar helaas heeft het park renovaties waardoor veel attracties gesloten zijn. Niet echt een reden om het park te bezoeken. Gelukkig is er een park dat nóg groter is dan Disneyland Parijs. Op 21 april 2016 hebben we Europa-Park bezocht in Duitsland in de plaats Rust. 

Het park is een van de grootste ter wereld. Ter vergelijking: de oppervlakte van Disneyland Parijs bedraagt 566.000 vierkante meter en die van Europa-Park 850.000 vierkante meter. De naam Europa-Park zegt het al; in de themagebieden zijn 13 Europese landen verwerkt. Elk gebied vertegenwoordigt zijn eigen land. Deze zomer komt er zelfs een nieuw themagebied 'Ierland'.

De achtbanen zijn echt spectaculair. Er zijn maar liefst 11! Hieronder de leukste drie achtbanen die wij hebben gedaan met een link naar een video:

Silver Star (video)
Deze door Mercedes gesponsorde achtbaan behoort tot de een na hoogste achtbanen van Europa. De achtbaan is 73 meter hoog en 1.620 meter lang. De topsnelheid van deze achtbaan is 127 kilometer per uur. Terwijl je in de rij staat, kun je een tentoonstelling van de Formule 1 bekijken. Er staat een F1 auto en een Safety Car.

Wodan Timbur Coaster (video)
In 2012 is de Wodan Timbur Coaster geopend. Deze houten achtbaan is 40 meter hoog en heeft een baanlengte van 1.050 meter. De topsnelheid is 100 kilometer per uur.

Blue Fire (video)
In een paar seconden wordt je gelanceerd naar een hogere snelheid. In de stoeltjes zit ook een hartslagmeter. De achtbaan is 1.056 meter lang met een topsnelheid van 100 kilometer per uur.

Naast de vele achtbanen hebben we ook nog andere attracties gedaan. Zo zijn we behoorlijk nat geworden in de Fjord-Rafting en de Atlantica SuperSplash.  De dag zorgde weer voor een behoorlijke adrenaline kick...

Doel #99: done it!


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten