#15 Doe een antislipcursus


Waarom zou je een antislipcursus doen als er andere cursussen zijn die véél leuker en spannender zijn? Ja! Dat vroeg ik mij ook af. Dus toen ik de cursussen quad rijden, 4x4 rijden en driften tegenkwam, wist ik dat ik een goed cadeau voor Niels zijn 40e verjaardag had. En een leuk vervangend doel voor mijzelf. 

Maandag 16 mei 2016: Quad rijden
Op het terrein van Fundustry in Eindhoven gaan we quad rijden. Quad rijden is spectaculair en geeft je een onvergetelijke ervaring! De scherpe bochten, schuine hellingen en moeilijke obstakels zorgen voor een zeer uitdagend uur. Daarnaast zorgt het racen tegen andere quad-rijders ook voor veel adrenaline en spanning! Voor quad rijden heb je geen ervaring nodig. Behendigheid, evenwicht en veel lef is wat je nodig hebt!

Maandag 16 mei 2016: Offroad rijden
Na het quad rijden stappen we over in een 4x4 wagen. Dit is geschikt voor iedereen! Een uitgebreide cursus vooraf is niet verplicht, het enige wat je nodig hebt is een rijbewijs en een beetje durf! Een deskundige instructeur vertelt over het besturen van een terreinwagen. Na de korte introductie is het tijd om in te stappen. We rijden met de terreinwagen over een speciaal aangelegde parcours vol schuine vlakken, diepe kuilen en steile hellingen. Het is echt technisch rijden en goed kijken. Hard gaat het niet. We rijden alleen maar in de eerste versnelling. De zes meter diepe kuil hebben we allebei getrotseerd.

Zaterdag 25 juni 2016: Driften
Je ziet natuurlijk in films chauffeurs gladjes en cool driften door de ene na de andere bocht. Echter wordt er niet getoond hoeveel adrenaline er wel niet vrijkomt! De auto beheersen en driften geeft een enorme kick! We leren het driften, al ziet het er heel gemakkelijk uit in de films. In het echt is het best wel moeilijk om goed te doseren: precies genoeg insturen, een korte dot gas en de eerste drift is een feit. Maar daarna wordt het lastig: blijven driften.

Bovenstaande 'cursussen' waren superleuke ervaringen en iets om lang op terug te kijken! Doel 15: check!


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten