#72 Kijk vijf complete series op Netflix

Wat is het toch lekker om op de bank te zitten en series te kijken. Of het nu gaat om drama, komedie of science-fiction, ze hebben allemaal het zelfde effect: gedachten op nul en je laten vermaken.

#1: Suits
Dit is een Amerikaanse televisieserie die sinds juni 2011 loopt en inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig is. Op eerste vier seizoenen van de serie zijn ook te zie op Netflix. Mike Ross is een briljante, vroegtijdige schoolverlater wiens droom om ooit advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair(e). Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York City en is gepromoveerd tot senior partner bij het topadvocatenkantoor Pearson Hardman en, aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiair(e) moet hebben, houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de scherpheid van Mike, zijn encyclopedische kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden: hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School. Alleen de secretaresse en vertrouweling van Harvey, Donna Paulsen, weet van het geheim af.

Mijn favoriete quotes uit de serie:
"I don't have dreams, I have goals." 
"I don't want you to be on my side. I want us to be on the same side." 
"I know you meant that as a compliment, but I don't appreciate limits being placed on my beauty."


#2: Unbreakable Kimmy Schmidt
Dit is een Amerikaanse sitcom uitgezonden op Netflix. De serie volgt de naïeve en positieve 29-jarige Kimmy Schmidt. Ze moet zich aanpassen aan het leven in New York nadat ze is gered van een sekte in de staat Indiana die geloofde in het einde van wereld. Zij werd samen met drie andere vrouwen in een ondergrondse bunker vastgehouden door dominee Richard Wayne Gary Wayne voor 15 jaar. Vastbesloten om te worden gezien als iets anders dan een slachtoffer en slechts gewapend met een positieve houding, besluit Kimmy om haar leven opnieuw op te starten door te verhuizen naar New York City, waar ze al snel bevriend raakt met haar huisbaas Lillian Kaushtupper, vindt een kamergenoot in acteur Titus Andromedon, en vindt een baan als oppas voor de rijke Jacqueline Voorhees. Met hun hulp probeert Kimmy zich aan te passen aan een onbekende wereld en begint haar volwassen leven die van haar was afgenomen.

Mijn favoriete quotes uit de serie:
"Live begins when the world doesn't end."
"Be you. Be what you want and then become unbreakable." 
"I envy you. I've never been able to meet me."


#3: Fuller House
Fuller House is een Amerikaanse komische televisieserie, die vanaf februari 2016 door Netflix wordt uitgezonden. De serie is een vervolg op de serie Full House die liep van 1987 tot 1995. De meeste originele castleden keerden terug om hun rol opnieuw te vertolken, met uitzondering van Mary-Kate en Ashley Olsen, die vroeger Michelle Tanner vertolkten. In Fuller House staat de oudste dochter van de familie Tanner, DJ, centraal. DJ is ondertussen dierenarts. Ze is onlangs weduwe geworden en blijft achter met drie kinderen. Ze roept de hulp in van haar zus Stephanie, die ondertussen muzikante is geworden in navolging van haar oom Jesse. Ook haar oude buurmeisje Kimmy Gibbler, die zelf moeder is van een tienermeisje, komt ter hulp.

Quotes uit de serie die terugdenken aan de eerste serie:
“How rude!”
“Cut it out!”
“Have mercy!”


#4: The Get Down
The Get Down is een Amerikaanse, muzikale dramaserie die op 12 augustus 2016 in première ging op streamingdienst Netflix. Het gaat over hoe New York op het punt van faillissement leven gaf aan een nieuwe kunstvorm. Deze muzikale dramaserie speelt zich af in New York in het jaar 1977 en beschrijft de opkomst van hiphop en de ondergang van disco, via de levens, muziek, kunst en dans van de jongeren in South Bronx die de wereld voorgoed zouden veranderen.

Mijn favoriete quotes uit de serie:
“You can't be a rebel if you don't rebel.”
“Hip-hop didn't invent anything, it reinvented everything.”
“The young people aren't the problem. We are the solution.”
“Where there is ruin, there is hope for a treasure”


#5: Outlander
Outlander volgt het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 - kort na de Tweede Wereldoorlog - op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser - een moedige en charmante Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Mijn favoriete quotes uit de serie:
“For where all love is, the speaking is unnecessary.”
“Forgiveness is not a single act, but a matter of constant practice.”
“Love forces someone to choose. You do things you never imagined you could do before.”
“I am your master and you're mine. Seems I canna possess your soul without losing my own.”


#6: Homeland
Homeland is een Amerikaanse dramaserie van de zender Showtime. Homeland ging in première op 2 oktober 2011. Homeland gaat over een CIA agente die ervan overtuigd is dat de recent geredde oorlogsgevangene Nicholas Brody in werkelijkheid in contact staat met Al Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren. Homeland is vanaf 1 januari 2011 ook te zien bij de Nederlandse zender BNN. Op Netflix staan 4 van de 5 seizoenen.

Mijn favoriete quotes uit de serie:
“Our strength is our suffering, and you provide us with an endless supply.”
“You were mean. All she wanted was your approval and all you gave her was a hard time.”
“There's a theory, men secretly fear their wives are crazy and women secretly fear their husbands are losers.”



Prachtige series die zeker de moeite waard zijn om te kijken. Ik kan niet wachten totdat de nieuwe seizoenen beschikbaar zijn op Netflix. Iemand nog tips voor een mooie serie op Netflix?

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten