#74 Koop een nieuwe (systeem)camera

Wie ons kent, weet dat een camera altijd in de buurt is. Maar sinds de geboorte van onze zoon is dat veranderd. De zware cameratas bleef thuis en luiers, spuugdoekjes en extra kleren gingen mee. Inmiddels gaat onze zoon naar school, waardoor de luiertas weer plaats heeft gemaakt voor een zware camera. Tijd voor een alternatief!

De mobiel kan ook foto's maken. Voordeel van een mobiel is dat je het altijd op zak hebt. Maar dat zijn foto's van een lage kwaliteit en met weinig licht altijd onscherp. De nieuwe camera moet:
- passen in een handtas
- zo weinig mogelijk wegen
- een licht sterke lens hebben
- videos kunnen maken

Het zoeken naar een alternatief voor de spiegelreflex camera kon beginnen. Al snel kwam de ene na de andere camera voorbij. Specificaties werden vergeleken. In het oerwoud van cijfertjes leken we uit te komen op een systeemcamera. Enig nadeel van een systeemcamera is dat het niet makkelijk past in een handtas. En je zit alsnog met verwisselbare lenzen. Daarnaast kost een systeemcamera bijna net zoveel als een spiegelreflex. Als hobbyfotograaf steekt dat toch een beetje.

"Gaan we dan toch voor een 'simpele' compact camera?" was de vraag. Dus toen begon de zoektocht opnieuw. Maar dit keer naar een compact camera die aan alle genoemde eisen zou voldoen. Als snel kwamen we uit op een camera van Sony, de Cybershot DSC-RX100 IV. Superieur in beeldkwaliteit, snelheid en filmen. Een camera die zelfs bij beroepsfotografen in de tas zit. Met deze camera kunnen we zelfs de videocamera thuis laten!

Gisteren hebben we de camera gekocht en in de auto hebben we de eerste foto's al genomen. Superblij met de nieuwe camera.  Foto's maken met de mobiel is verleden tijd. We hebben nu een prachtige camera op zakformaat!



CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten