#85 Bezoek vijf musea of tentoonstellingen

Musea bezoeken deden we voorheen regelmatig. Nu we een zoontje hebben, is dat iets anders geworden. Oké, het Rijksmuseum is voor een vierjarige net iets te groots. Maar gelukkig wordt er steeds meer rekening houden met jonge bezoekers. 

Dus ben ik op zoek gegaan naar musea die niet te groot zijn en genoeg afwisseling hebben om de aandacht van kinderen vast te houden. In de leukste museums kunnen kinderen 'meedoen'. Hieronder de vijf musea die we bezocht hebben.

#1 Ecomare in De Koog - 29 januari 2016
Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee op Texel. Het centrum is opgericht in 1929, en droeg toen de naam “Texels Museum”. Nadat het in 1975 verhuisde naar de duinen bij De Koog, is het uitgegroeid tot een multi-functioneel bezoekerscentrum. Het centrum omvat onder andere een natuurmuseum, een aquarium, een zeehonden- en een vogelopvang en een duinpark. Daarnaast fungeert het centrum als centrum voor natuur- en milieueducatie en als bezoekerscentrum voor het Nationaal Park Duinen van Texel.

#2 Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora in De Koog - 31 januari 2016
Het grootste juttersmuseum ter wereld met een diversiteit aan strandvondsten van meer dan 75 jaar. Beleef de stoere wereld van het strandjutten, het loods-en reddingwezen en de visserij. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond over scheepsstrandingen, reddingsacties en de jutterij. Ook zijn er vele bijzondere voorwerpen op het uitgebreide buitenterrein.

#3 Marinemuseum in Den Helder - 2 juni 2016
Het museum ligt op de voormalige marinewerf Willemsoord en is ondergebracht in de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD). Het museum bestaat uit enkele gebouwen aan de wal en enkele schepen aan de kade. In de gebouwen zijn vaste en wisselende tentoonstellingen te zien, deels over de geschiedenis van de marine en deels over de technische ontwikkelingen.

#4 Museum van de 20e eeuw in Hoorn - 7 augustus 2016
In het museum worden interieurs en (gebruiks)voorwerpen uit de periode 1900 tot circa 1980 getoond, variërend van speelgoed, huiskamers, keukeninrichtingen, klaslokaal, kantoorapparatuur tot beeld- en geluidsapparatuur. Ook worden er gemiddeld vier wisseltentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen per jaar getoond.

#5 Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik - 19 februari 2017
Het museum de Oude Bakkerij is een bakkerijmuseum in de Noord-Hollandse stad Medemblik. Het museum is in 1985 opgericht naar aanleiding van een tentoonstelling in het stationsgebouw van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. De winkel aan de voorzijde van het museum is zowel de museumwinkel als een echter bakkerswinkel. In het museum zelf kunnen kinderen ervaren hoe het is om bakker te zijn door op speciale dagen zelf marsepeinfiguren, pepernoten of andere dingen te bakken. Ook kan bekeken worden hoe de bakker pralines, chocoladeletters of ijs maakt.

Doel 85: CHECK!!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten