#17 Ga een (indoor) ijswand beklimmen

Toen ik mijn lijst voor het Day Zero Project aan het samenstellen was, moest daar het indoor klimmen op een ijswand op. Met stijgijzers en ijsbijlen naar boven klimmen. Een unieke ervaring. IJsklimmen kan bij Klimmuur Hollands Spoor in Den Haag. Dat was het plan...

Totdat we besloten om een wintervakantie te doen in februari 2016 naar Abisko. Dat ligt helemaal in het noorden van Zweden. Doel: noorderlicht fotograferen en winteractiviteiten doen zoals ijsklimmen. Helaas werd ik 3 dagen voor vertrek zodanig ziek dat we moesten annuleren. Nog voor dat het jaar om was waren de nieuwe tickets alweer geboekt voor de volgende winter.

Maandag 6 maart 2017 was het eindelijk zo ver en vlogen we via Kopenhagen en Stockholm naar Abisko. Een prachtig landschap in de winter. Overal sneeuw, bevroren meren, noorderlicht en het winterse activiteiten zoals ijsklimmen.

Het ijsklimmen begint met de stijgijzers aantrekken, de gordel om en de helm op. En dan begint het echt. De ijsbijlen in het ijshakken en klimmen maar. Wat een ontzettend leuke ervaring was dit!!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten