#82 Schenk manlief een romantische verrassing

Je vriend is jarig en wil zijn verjaardag niet groots vieren. Dat is vorig jaar al gedaan. Oké, maar om het zo maar voorbij te laten gaan, dat kan gewoon niet. We waren allebei vrij dus het beloofde een mooie dag te worden.

's Ochtends werden we wakker en de regen kwam werkelijk met bakken tegelijk uit de lucht. Daar gingen alle plannen om er lekker op uit te gaan. Het alternatief werd een bezoek aan het vernieuwde Zeeaquarium in Bergen. Het is er heel mooi geworden, maar nog net zo klein als vroeger. De entreeprijs is helaas niet meer van toen en hoog voor wat je krijgt/ziet. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Prachtig gekleurde vissen, een roggenrif waarin kinderen de roggen mogen aaien en kleine haaien.

Daarna lekker lunchen bij Loetje Bergen. Altijd lekker! Ons kleine ventje had 's middags zwemles, dus wij hadden de tijd om een uurtje samen te sporten (zwemschool zit bij een sportschool). En na het zwemmen en sporten hadden we wel een gebakje verdiend. Je bent jarig of niet.

's Avonds zijn we met z'n tweeën uit eten geweest. Het is altijd leuk om naar een restaurant te gaan waar we nog niet eerder zijn geweest. Dus had ik een reservering gemaakt bij Stiel in Schagen. Een culinair restaurant met ambachtelijke dagverse producten en hele mooie gerechten. We kregen een romantisch tafeltje naast de openhaard. Er stond een kaartje op tafel met 'gefeliciteerd met uw verjaardag'. Wat attent! En omdat er zoveel lekkere dingen op de kaart staan, kozen we voor het verrassingsmenu. Dat was zeker een goede keuze. Wat een lekkere en mooie gerechten. Echt een hele avond lang smullen en genieten van het eten én elkaar...

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten