#16 Doe een workshop sportief paaldansen

Paaldansen?! Dan denk je al snel aan de brandweerpaal en een sexy verleidingsdansje. Maar paaldansen is een superworkout voor je lichaam! Je traint je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, en dat alles op een leuke en uitdagende manier. En het ziet er zo makkelijk uit. Maar jemig, dat viel even tegen.

Samen met drie buurvrouwen die zo gek waren om met mij mee te gaan, hadden we al dikke voorpret. Want wat trek je aan naar zo'n les? Gaat die paal niet zeer doen? Is een fietsbroek niet beter of een paar maandverbandjes als bescherming? Volgens de informatie die we vooraf kregen, moest een lange legging voldoende zijn.

Met z'n vieren liepen we gisteravond de studio van Elisa Jo in Alkmaar binnen voor een proefles. Daar konden we zien hoe goed de vrouwen in de les voor ons de paal bewerkten. Serieus, de moed zakte meteen naar de schoenen en het angstzweet brak uit. Dat gaan we toch niet doen?! Die meiden hingen ondersteboven in de paal! Allemaal superlenig, sterk en dun. Even een vergelijking: wij zijn vier moeders... zegt genoeg.

Paaldansen is niet zo makkelijk als het eruit ziet en vereist kracht, lenigheid, balans en techniek. Daar kwamen we heel snel achter. Gelukkig stelde instructrice Mirjam ons gerust en na de warming-up begon de eerste oefening aan de paal: the fireman spin. Gevolgd door the dip en daarna de dip to pirouette combo. Als laatste nog een sprong die vooral veel techniek en kracht vereiste. De ene oefening was moeilijk dan de ander. De lachspieren hebben we in ieder geval getraind.

Of dit een nieuwe sport gaat worden voor mij? Nee, de proefles was al moeilijk genoeg. Maar wil je een goede workout en weer eens wat anders doen dan gewone fitness? Dan is paalfitness zeker een aanrader!

Doel 16: check (en auw wat een spierpijn en blauwe plekken de volgende dag)

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Superleuke blog! Thx dat jullie er waren! 1 correctie: paaldansen is OOK voor moeders! En je zult het misschien niet zien aan de buitenkant, maar we hebben er een heleboel rondlopen in onze studio (waaronder 5 instructrices) Fit, lenig, sterk en slank wordt je vanzelf wel in de paal ;)

    BeantwoordenVerwijderen